Informace

Klub HC PALKOVICE byl založen v roce 1995.

Jednatel oddílu:
Jaroslav Čechmánek, Palkovice 646.

 

Závěr:

Z devíti účastníků skončil náš tým na osmém místě, čímž jsme nesplnili naše cíle, ale přesto asi toto místo odpovídá naši síle a umění. Z tabulky vyplývá, co je naše slabina. Dali jsme nejméně gólů ze všech účastníků soutěže. Při takové nemohoucnosti střelců nemůžeme počítat s lepším umístěním. Právě ty nevstřelené góly nám chyběly při konečném účtování. V některých zápasech jeden gól rozhodl o bodech a lepším umístění. Co se týče hry, tak musím konstatovat, že už druhou sezónu je naše hra na stejné úrovni, ba co víc někdy klesla i pod tuto úroveň. Našlo se jen pár vyjímek, kdy hra odpovídala mé představě. Např. v zápase Palkovice - Kačeři jsme na začátku poslední třetiny prohrávali 0 : 4 a přesto jsme dokázali vyhrát 5 : 4. Naše hra stagnuje a někteří hráči dosáhli maximum svého umění a tím je celková hra taková jaká je. K pozitivnímu patří také to, že nedocházelo k hádkám při zápasech a převládala bojovnost s kterou jsme vítězili. I když přišly posily z řad bývalých hráčů nejsem s nimi spokojen z důvodů docházky na zápasy. Ve hře byly posilou, ale těch pár zápasů nás nevytrhlo od našeho umístění. Celkově byla docházka na zápasy velice špatná a v tom bylo také mnoho zbytečných proher, proto že i když jsme byli herně lepší než soupeř tak jsme nevydrželi fyzicky a v posledních třetinách dostali rozhodující branky. Na soupisce máme 30 hráčů a na zápas se dostaví 12 – 13. Jak bude vypadat soupiska týmu v příští sezóně ukáže letní přestávka, kolik hráčů odřekne svou účast a jaké posily se nám podaří nakoupit. Pevně věřím, že čtvrtou sezónu v HHL odehrajeme konečně s lepším umístěním a zlepšenou hrou. Věřím, že přes veškeré problémy které nás nyní provázejí překonáme a sezónu koncem srpna, nastoupíme v plné síle a pohodě.

Tabulka: 

Konečná tabulka o umístění v II. lize HHL.

1.(5) Kačeři 16 8 2 6 78:80 18
2.(6) Dobří holubi 16 8 1 7 82:88 17
3.(7) Astoria 16 6 4 6 83:56 16
4.(8) Palkovice 16 5 1 10 50:82 11
5.(9) Avanti 16 2 1 13 58:123 


Zápasy Play off:

Dobří holubi - HC Palkovice 6 :2 ( 1:1,3:1,2:0) 3.12.1999 21,00

Branky: Štefek ( 2 )
První zápas ve skupině o udržení nám vůbec nevyšel. První třetinu jsme drželi krok,ale ve druhé třetině nám dal soupeř tři góly rychle za sebou a my se nezmohli na odpor. Došlo také k menším rozbrojům na střídačce a navíc nebyl náš tým kompletní, což nás velice vyčerpává. Snad se do dalších bojů vzmůžeme a důležité body k postupu na vyšší příčky vybojujeme.

HC Palkovice - HC Avanti 3 : 2( 1:1,1:0,1:1) 7.1.2000 21,00

Branky: Štefek V. ( 2 ),Šimek B.

Po dlouhé přestávce způsobené přeložením zápasů jsme druhé utkání sehráli až novém roce 2 000. Naším soupeřem byl nejslabší soupeř skupiny, ale my po dlouhé odmlce jsme se nemohli dostat do herního tempa. Chyběl nám trénink a zápasový rytmus. Proto se také soupeř ujal vedení, ale nám se podařilo vyrovnat B. Šimkem, který dal první gól roku 2 000 našeho týmu, což ho stálo kolo malých štamprlí v restauraci U Tomisa. Ve druhé třetině se rozehrál Vláďa Štefek, který dal vedoucí gól a ve třetí třetině, kdy soupeř srovnal na 2:2, dal rozhodující třetí gól. Tímto vítězstvím jsme se od posledního týmu odpoutali na 9 bodů. Tento náskok by nám měl zaručit slušné umístění. Další zápasy ukážou jak vysoko můžeme pomýšlet.

HC Palkovice - HC Kačeři 4 : 5( 4:2,0:2,0:1) 8.1.2000 20,30

Branky: Bača S. Karp L. Kaluža M. Štefek V.
Zápas s lídrem naší skupiny nám v první třetině vyšel velmi dobře. Sice jsme dostali první gól, ale nepoložili jsme se a dali čtyři rychle po sobě jdoucí góly a první třetinu vyhráli 4:2. Zdaleka jsme neměli vyhráno jak jsme si mysleli a taky se to ukázalo jako pravda. Během dvou třetin soupeř srovnal a dal navíc vítězný gól. My nebyli schopni během dvou třetin dát branku a bez gólu se v hokeji nevyhrává. Tato prohra navíc mrzí, proto že to byl souboj třetí místo ve skupině a my měli na výhru. Projevily se nedostatky v proměňování vyložených brankových situací.

HC Palkovice - HC Astoria 1 : 5( 0:0,0:3,0:2) 16.1.2000 20,30

Branky: Kaluža M.

Zápas s vedoucím týmem skupiny se pro nás vyvíjel velice dobře. Dali jsme dva rychlé góly a soupeř znervózněl. Opakovala se však situace z předchozího zápasu, kdy jsme vedli ještě po dvou třetinách a přece nedotáhli zápas do vítězného konce. Dostali jsme laciný gól, který mužstvo položil a my ztratili koncentraci, čehož soupeř využil a otočil zápas pro sebe. Tato prohra mrzí, proto že jsme mohli bojovat o prvenství ve skupině.

HC Palkovice – HC Dobří holubi 4 : 7( 2:2,1:3,1:2) 28.1.2000 21,15

Branky: Morys M. Karp L. Mičulka P. Bača S.

Toto nebyl šťastný den pro náš tým. Celá naše hra nestála za nic, přesto že jsme dali rychle dva góly v první třetině. Soupeř však snížil a od druhé třetiny byl pánem na ledě a prakticky nám nic nedovolil i když jsme bojovali. Nevycházelo nám nic, útočnici nedali vyložené šance, obrana hrála vlažně a M. Warzecha v bráně neměl svůj den. I když došlo k silnější výměně názorů, bylo třeba na tento zápas rychle zapomenout.

HC Avanti – HC Palkovice 5 : 4( 3:1,0:3,2:0 ) 6.1.2000 18,30

Branky: Karp L Štefek V. Kaluža M. Pohl R.

Zápas s nejslabším účastníkem soutěže začal katastrofálně. Po špatné domluvě Š. Vašinky s brankářem , kdy dotyčný přijel pozdě a brankáře nevyzvednul a ten se nedostavil, a my byli bez něj.Hrozila nám kontumace zápasu a pokuta 1 000 kč. Díky vedoucímu HHL p. Slezákovi jsme mohli nastoupit v šesti bez brankáře. I když to byl nejslabší tým, počítali jsme s vysokou prohrou, proto že v bráně byl hráč v normální hokejové výstroji.Vše našim představám napovídal také úvod zápasu,kdy jsme po pěti minutách prohrávali 3:0. V bráně se střídal Š. Vašinka a J. Čechmánek., kteří díky celému týmu nemuseli čelit mnoha střelám, a ty které přece jen prošly se daly chytit. Mužstvo bojovalo a dokonce se podařilo otočit výsledek na 4:3. Do konce utkání chybělo 10 min. a my měli na výhru.J. Čechmánek v bráně však pustil dva velice lehounké střely, kdy ta první neuvěřitelně přešla pod hokejkou a druhá se hopsavým pohybem dostala mezi chráničema do brány. Velice mě tyto dva góly mrzely, proto že jsme si alespoň bod za odvahu zasloužili.

HC Palkovice – HC Kačeři 6 : 2 ( 1:2,3:0,2:0 ) 12.1.2000 20,15

Branky: Kaluža M. (2) Štefek V. Pohl R Mičulka D.Bača S.

S tímto soupeřem jsme měli vyrovnanou bilanci 1:1 na zápasy v tomto ročníku.Také utkání se v tomto duchu vyvíjelo. V první třetině jsme se přetahovali, kdo dá první gól.Byl to soupeř, ale nám se podařilo rychle vyrovnat po krásné akci J. Čechmánka, který prokličkoval přes celé kluziště a v rozhodujícím okamžiku nahrál najíždějícímu M. Kalužovi, který dával do prázdné brány.Soupeř se ještě zmohl na jeden gól, ale to bylo z jeho strany vše.Navíc začal s přybyvajícím skórem faulovat, což vůbec nezvládli rozhodčí, kteří nepískali vůbec nic( ofsajdy, fauly loktem, naražení na mantinel). Toto byl důsledek potyčky mezi jejím vyhlášeným hráčem a L. Štefkem, který nevině dostal trest do konce utkání. Navíc potom došlo k pěstnímu souboji mezi našimi a jejími hráči, který vyprovokoval odcházející bijec kolem naší střídačky.Oběma byly odebrány registrační průkazy a tím stop na jedno utkání.Přes tuto vložku jsme vybojovali vítězství, které potěšilo předvedenou hrou.

HC Astoria – HC Palkovice 6 : 2 ( 2:0,2:1,2:1) 28.1.2000 21,00

Branky: Čechmánek J. Bača S.

Poslední utkání v tomto ročníku bylo pod drobnohledem zástupců Obecního úřadu. Vzhledem k zranění se dostavilo pouze deset hráčů a to je málo na tak dobrého soupeře.Přesto jsme nehráli nejhůř, ba co víc měli jsme několik vyložených šancí, především kapitán J. Čechmánek, který jel několikrát sám na brankáře a nedal. Přesto ty dva góly padly po velmi pěkných kombinacích. Všichni podali maximum na své možnosti, ale při větším počtu bychom hráli vyrovnanější zápas.


Hodnocení:

V Havířovské hokejové lize skončila po osmi zápasech základní část. V této části tým HC Palkovice obsadil sedmou příčku se sedmi body, což je proti minulým rokům velký úspěch a pokrok. v naší hře. Na poslední tým máme náskok sedmi bodů, a tento náskok by nám měl zaručit zápasy hrané bez stresu a strachu o výsledek. Ne vše však bylo tak jednoduché a bezproblémové. V některých zápasech se projevily naše nedostatky ( v těch co jsme prohráli ) a slabiny. Naší velkou slabinou jsou nahrávky jak na najíždějícího hráče tak na stojícího. Navíc někteří nestačí bruslařsky. Ale největší náš problém je v proměňování vyložených šancí. Všechny tyto věci se musí pilovat na tréninku, ale někteří hráči si myslí,že to přijde samo a na tréninku se tomu plně nevěnují a nebo nepřijdou vůbec. Potom se tyto věci projeví v zápase a hráči neví jak zareagovat a pak z toho šance pro soupeře, který je dokáže využít. Věřím, že tyto nedostatky odstraníme a v play off získáme další body,které nám zaručí ještě solidnější umístění jak loni. Tato zpráva je sice více kritická jak pochvalná, ale musím se také zmínit o těch lepších stránkách našeho týmu. Tou nejhlavnější je BOJOVNOST. Ta nám přinesla nejvíce úspěchů a dobrých výsledků. Díky této bojovnosti a oproti loňské sezóně taky větší soudržnosti se nám podařily velmi nečekané výsledky jako byly výhry nad vysokými favority. Souboje s HC Kačeři a HC Hošťálkovice patřily k ozdobám II. ligy HHL. Náš tým v nich prohrával 0 : 4 ( Kačeři ) a 1 : 4 ( Hošťálkovice ) a přesto svou bojovností dokázal oba zápasy otočit ve svůj prospěch na 5 : 4 v obou případech. Přes výtky v úvodu tohoto hodnocení musím tým HC Palkovice jako kapitán pochválit a nedá mi to abych nevyzvedl některé hráče. Především Slavomíra Baču pro jeho střeleckou formu, kdy nastřílel 8 gólů.Velmi dobře se ukazují posily Filipec Michal a Němec Mojmír, kterým k lepším výsledkům brání pravidelnější účast na zápasech a trénincích. Mezi obránci vynikají Mičulka Přemysl a především Karp Ladislav, který patří k nejlepším při hře tělem. Mezi naše opory ale patří brankář Warzecha Michal, který svými zákroky přiváděl protihráče k šílenství a v důležitých zápasech nás výrazně podržel. Závěrem bych chtěl dodat jen ať nám všichni fanoušci palkovického hokeje drží palce a v naší hře ať je více pohody a překvapivých výsledků.

Tabulka:

H

Klokan

Astoria

Hošťal

Avanti

Panteři

Palkov

Šenov

Holubi

Kačeři

BODY

Místo

Klokan

O

7:5

8:1

7:3

9:9

4:1

1:8

5:3

5:9

11

3

Astoria

5:7

K

3:4

14:2

4:6

1:1

1:1

10:3

4:6

6

7

Hošťal

1:8

4:3

E

9:5

4:4

4:5

1:8

4:2

9:1

9

4

Avanti

3:7

2:14

5:9

J

2:15

2:6

1:12

5:6

4:5

0

9

Panteři

9:9

6:4

4:4

15:2

9

15:3

10:6

9:2

7:4

14

1

Palkov

1:4

1:1

5:4

6:2

3:15

9

2:4

2:9

5:4

7

6

Šenov

8:1

1:1

8:1

12:1

6:10

4:2

-

10:3

3:4

11

2

Holubi

3:5

3:10

2:4

6:5

2:9

9:2

3:10

2

4:4

5

8

Kačeři

9:5

6:4

1:9

5:4

4:7

4:5

4:3

4:4

0

9

5

 

Zápasy:

HC Palkovice – HC Panteři 3 : 15 (1:8,2:4,0:3) 27.8.1999 21,30

Branky: Němec Štefek Ulčák

Jak dopadl první zápas na ledě v nové sezóně ukazuje výsledek. Nejhorší byla první třetina, kdy nám to tam padalo v průměru za 1,10 min gól. Byla to hrůza, ale nebylo se co divit. Nikdo nebyl na takový nápor připraven. V základní sestavě chyběli kluci z Paskova a nový kluk z Slezanu. To bylo poznat. Taky posila do obrany Štěpán Vašinka nemá vžitou hru v obraně a přes něj šlo hodně gólů. Tady pomůže jen intenzivní trénink na ledě a pilovaní základních hokejových pravidel.Na druhou stranu je třeba říct, že soupeř velmi posílil.Snad se v dalších zápasech o výsledek přece jen víc popereme.

HC Klokani – HC Palkovice 4 : 1 ( 3:1,0:0,1:0) 1.9.1999 21,00

Branky: Bača S.

I v druhém zápase jsme propadli. Nedokázali jsme si pořádně přihrát a navíc nám chyběli klíčoví hráči. Bylo nás pouze na dva útoky a při naší fyzičce je to málo. První góly byly trochu nešťastné a trochu nás rozhodily. U některých hráčů bylo vidět malé zlepšení, ale to je pořád málo. Chybí nám tréninky, kde si můžeme nacvičovat herní situace a ovládání puku.Další věcí je dostatečná docházka na zápasy a tréninky. Jak zlepšíme tyto věci můžeme pomýšlet na lepší výsledky, jinak to bude jen marný boj s větrnými mlýny.

HC Palkovice – HC Kačeři 5 : 4 (0:1,0:3,5:0) 20.9.1999 20,45

Branky: Kaluža M. Pohl R. Němec M. Bača S. ( 2 )

Téměř neuvěřitelný zápas především z naší strany. Úvod nám nevyšel, přesto že jsme byli poprvé v kompletní sestavě, tedy i s klukama z F-M a paskovákama, a my první třetinu prohráli 1:0, i když šancí bylo na dva zápasy a navíc nás podržel Michal v bráně. Druhá třetina byla stejná s tím rozdílem, že jsme dostali tři góly. Vypadalo to s námi velice špatně, ale do poslední třetiny jsme nešli poraženi. Dobře nám vyšel úvod třetiny, kdy jsme v každém střídání dali jeden gól a snížili na 4:3. V té době se rozchytal v bráně Michal a vlastně nám vychytal pozdější vítězství. Nám se podařilo vyrovnat a soupeř velice znervózněl a tím nám dopomohl k vítězství. Vítěznou branku dal těsně před koncem R. Pohl a my dosáhli cenného a překvapivého vítězství. Konečně se projevila naše síla a bojovný duch a navíc posily se ukázaly jako posily.

HC Dobří holubi – HC Palkovice 9:2(5:0,2:0,2:2) 29.9.1999 21,00

Branky: Bača S. ( 2 )

Zápas s týmem bez bodu jsme svou hrou prohráli sami. Opět přišlo na zápas jen 11 lidí,
to se nedá hrát na vítězství. Navíc nebyli přítomni klíčoví hráči, což se projevilo na naší hře, která byla nepřesná, neurovnaná a naivní. Byla to zbytečná porážka, kdy body mohou chybět v konečném účtování.
Dostali jsme v úvodu rychlé góly, které nás položily a my nedokázali zvrátit výsledek.

HC Palkovice – HC Avanti 6:2 (1:0,3:1,2:2) 3.10.1999 19,45

Branky: Čechmánek J. ( 2 ) Bača S. Morys M. Pohl R. Žák Z.

Zápas s posledním týmem soutěže se nevyvíjel dobře. Sice jsme dali první gól, ale další šance jsme neproměňovali a soupeř nás mohl trestat. Jen díky Michalovi W. v bráně a jejich nepřesné mušce jsme nedostali góly.V druhé třetině jsme však dokázali vstřelit tři góly a tím soupeře položit.Konečně se střelecky prosadil kapitán J. Čechmánek, kterého začátek soutěže nezastihl v dobré formě. Uvidíme jak se prosadí v dalších zápasech. Ve velmi dobrém světle se ukazuje Bača S., který je nejlepším střelcem týmu (zatím 6 gólů) a také Morys M., který dokáže soupeře obejít a navíc dobře přihrát. Ostatní hrají svůj průměr.

HC Šenov - HC Palkovice 4:1(2:0,1:0,1:1) 14.10.1999 20,45

Branky: Bača S.

Zápas s jedním s favoritů skupiny se pro nás nevyvíjel dobře, proto že jsme dostali dva góly po sobě a to pro nás znamená téměř ztracený zápas. Soupeř velice dobře bránil a my se přes obranu nemohli dostat. Neproměnili jsme to málo šancí,které jsme měli a soupeř měl větší štěstí.

HC Palkovice- HC Astoria 1:1(0:1,0:0,1:0) 17.10.1999 19,45

Branky: Bača S.

Neuvěřitelně bojovný zápas z obou stran. Dostali jsme sice první gól,ale nepoložili jsme se a stále bojovali o dobrý výsledek,který jsme potřebovali. V tomto zápase velmi kvalitně zachytal Michal Warzecha, který měl některé zákroky z oblasti snů. Celý tým bojoval o každý puk a měl taky několik vyložených šancí,kdy sami na bránu jeli M. Veselý, S. Bača,V. Štefek a v životní gólové šanci byl R.Oliva. Přesto se nám tři minuty před koncem podařil útok po levé straně, kdy J. Čechmánek obejel hráče a nahrál najíždějícímu S. Bačovi, který dal vyrovnávací gól. Soupeř potom přitvrdil a v tlaku dal gól ´který rozhodčí neuznal a my vybojovali zaslouženou remízu. Soupeř tím asi ztratil šanci na postup do první čtyřky. Někteří soupeřovi hráči to nevydrželi psychicky a museli předčasně pod sprchy.

HC Palkovice - HC Hošťálkovice 5:4 (1:3,2:1,2:0) 31.10.1999 20,45hod

Branky: Čechmánek J. ( 3 ) hattrick Filipec M. Pohl R.

Zápas s favoritem skupiny pro nás začal velice dobře. Už v první minutě ujel po křídle D. Ulčák, nahrál před bránu J. Čechmánkovi, který dal úvodní gól. Soupeř ovšem přidal a do konce třetiny dal tři góly, ale po našich hrubých chybách.(Mičulka D., Filipec M.) kdy jsme zpoza naší brány nahráli soupeři do vyložené šance.Do druhé třetiny jsme nastoupili odhodláni otočit výsledek. Hráli jsme dobře a výsledkem byly dva góly J. Čechmánka, který dal první čistý hattrick. Do poslední třetiny jsme dali srdce a to se nám vyplatilo, proto že jsme výsledek otočili a zaslouženě vyhráli. Soupeř dal sice zároveň se sirénou gól, ale rozhodčí ho neuznal. Byl to druhý zápas po sobě, kdy nám přálo štěstí a byli k nám nakloněni rozhodčí.


Úvod:

Neuplynulo ani celé léto a je tady nová sezóna v HHL. Během léta každý z hráčů relaxoval a odpočíval po dosti těžké sezóně a příliš se nezapojovali do dění klubu. Našlo se však pár jedinců, kterým není fungování klubu lhostejné a snažili se získat finanční injekci pro novou sezónu 1999 – 2000. Těchto pár lidí ( Mičulka D.,Veselý M.,Oliva R.,Karp L.,Wiej V.,Bača S., ) zorganizovalo „ Diskotékové zábavy “ a zisk z těchto akcí byl vložen do klubové kasy.Za tuto obětavost jim patří dík, proto že pro ostatní hráče je vstupní poplatek do nové sezóny nižší. ( činní 500.- kč.) Došlo také k malým změnám v hráčském kádru. Někteří hráči skončili na vlastní žádost , jiní byli vyřazeni pro nezájem. K dalším změnám došlo také v posílení týmu. Byli přijati noví hráči z bývalého  hokejového oddílu HC Slezan F-M. Věřím, že tito hráči budou posilou a budou mít ochotu hrát.

Základní část se hraje jednokolově, pak se liga rozdělí na dvě skupiny ( 1.skupina 4.účastníci 2.skupina 5.účastníků ). Finálová část se hraje dvoukolově. Vítěz postoupí do první ligy, poslední zaplatí 300.- kč na rozvoj HHL. Náš tým před prvním zápasem, který nás čeká 27.8.1999, nesehrál žáden přípravný zápas a vlastně vůbec nebyl na ledě. Proto tento první zápas bude pro každého velké zatížení a výsledek bude nevalný. Věřím, že i když hra bude špatná, neprojeví se hned na začátku sezóny nešvary na střídačce, které se mohou projevit na celé sezóně.Snad se projeví autorita kapitána, který musí pravidla hry ve vztazích mezi hráči prosadit hned v úvodu sezóny. Dne 20.8.1999 byla uskutečněna malá porada na tenisových kurtech , na kterou se dostavili téměř všichni hráči, kteří mají zájem hrát za náš tým. Bylo pozitivní, že jich je velká část a všichni patří k základu týmu.. Teď už vše záleží na nás a k tomu nám dopomáhej bůh. Po poslední závěrečné poradě bylo rozhodnuto, že se vybere základní sestava z hráčů, kteří mají výkonnost a zájem hrát. Tito hráči zaplatí požadovaných 500.- kč. Ostatní zaplatí podle počtu odehraných zápasů. Jeden zápas v HHL bude stát 90.- kč.

Soupiska:

Bača Radim 1 Palkovice 119
Bača Slavomír 22 Palkovice
Čechmánek Jaroslav 21 Palkovice 646
Eliáš Petr 12 Palkovice 402
Ermis Vlastimil 3 Žižkova 201,Frýdlant
Filipec Michal Hodoňovice
Fuciman Marcel 29 Palkovice 91
Kaluža Miroslav 18 Nár.odboje 283,
Kaňák Martin 7 Palkovice 181 0603/
Karp Ladislav 72 Palkovice 526
Kocián Stanislav9 St.Ves n/Ondř. 533
Mičulka Dalibor 88 Palkovice 21
Mičulka Přemysl 25 Dr. Tyrše 3106, F-M
Morys Martin 17 Palkovice 416
Němec Mojmír 2.května 237, F-M
Oliva Rostislav 11 Palkovice 209
Pohl Radim 19 Rudé armády 766, Paskov
Sitta Jaromír 36 J.Božana 3056,F-M
Šimek Břetislav 33 Palkovice 107
Štefek Vladimír 35 Palkovice 106
Ulčák Daniel 99 Palkovice 363
Vašinka Štěpán 13 Baška 120, F-M
Veselý Martin 68 Pekařská 3127,F-M
Volný Pavel 44 Palkovice 409
Warzecha Michal 42 Palkovice 115
Wiej Vladimír 14 Palkovice 180
Žák Zbyněk 10 Ostravice