Informace

Klub HC PALKOVICE byl založen v roce 1995.

Jednatel oddílu:
Jaroslav Čechmánek, Palkovice 646.

 

Závěr:

Pro náš tým skončil tento ročník úspěchem už proto, že jsme skončili na předposledním devátém místě. Splnili jsme úkol, který jsme si dali před sezónou, neskončit poslední. I když jsme o tom rozhodli až v posledním utkání, přece jen byl znát nějaký pokrok v naší hře. Naše hra měla v některých herních momentech řád a disciplínu, ale toto bylo jen v některých utkáních. V ostatních zápasech převládal chaos a zmatek, díky kterému jsme prohrávali zápasy i s relativně slabším soupeřem. Tuto organizaci je nutno zlepšit, ale to se může podařit pouze s příchodem nových zkušených hráčů, kteří jsou toto schopni. S hráčským kádrem, který je momentálně k dispozici jsme dosáhli maxima. U hráčů může dojít pouze k malým pokrokům ve fyzičce nebo technice hole a bruslení, ale celkový dojem naší hry se stávajícími hráči je na maximu. Noví zkušení hráči by naší hru zlepšili, ale toto je zásah do kolektivu, který je nutno projednat kolektivně.

Co se týče hráčů našeho týmu, tak velkým přínosem byl nákup Radima Pohla a Mirka Kaluži. Tito hráči byli velkou posilou jak ve hře, tak i mimo už tím, že pravidelně dojížděli na zápasy, i když se nedařilo tak bojovali. To se nedá říci o některých našich hráčích, kteří jednou přišli jindy ne a nechali ostatní ve srabu, třeba v důležitém zápase. Někteří to vzdali úplně a k zápasům přijížděli pouze jako diváci a navíc se k některým hráčům chovali nefér. 

Dalším naším velkým problémem byly výtky hráčů mezi sebou. V tomto bylo 50 % našich porážek, proto že se hádky jednotlivce přenesly na ostatní hráče, kteří potom ztratili koncentraci na hru a zápas byl v „ kopřivách “. Odstranění tohoto problému bude obtížné, protože to bude zásah do osobnosti člověka, ale jiná cesta k úspěchu nevede. Pokud dotyční nepřijmou kritiku, nemůžeme se dočkat větších úspěchů. Věřím, že si každý hráč uvědomuje své možnosti, umění a nedostatky a do příští sezóny nastoupíme v odhodlání být ještě lepší než letos. Věřím, že se nám podaří přenést se přes letošní potíže, že se nám podaří posílit naše řady a naše umístění bude aspoň o stupínek výše. K tomu nám dopomáhej bůh.

Statistiky:

Tým HC Palkovice sehrál v soutěži HHL celkem 17 zápasů

Z toho bylo: 6.vítězství - 0.remíz - 11.proher

SKÓRE TÝMU: 56 : 98

SOUTĚŽ SLUŠNOSTI : HC Palkovice 112 tr. min. 3. místo

V kanadském bodování II. ligy se umístil Vladimír Štefek na 8. místě.

Nejlepší střelec týmu: Štefek Vladimír 16. branek, Čechmánek Jaroslav 10. branek, Bača Slavomír 7. branek, 

Nejtrestanější hráč : Čechmánek Jaroslav 20. min., Bača Slavomír 20. min., Karp Ladislav 16. min., Oliva Rostislav 12. min.

 


Play off:

AVANTI --- HC PALKOVICE 5 : 4 (2:1,3:2,0:1) 3.1. 99 ( 19,45 Ne )

Branky: Čechmánek Jaroslav (2)
Štefek Vladimír (2)

Na důležitý zápas play off přišlo jen jedenáct hráčů a to bylo velmi málo,proto že jsme nestačili fyzicky. Ti co hráli dali do zápasu vše a bojovali i za ostatní. Bohužel to nestačilo a tato prohra nám může v konečném chybět. Znovu sílí hlasy o dalších posilách na příští sezónu a taky se začíná mluvit o odpovědnosti některých hráčů a jejich „ nemocí“. Michal v bráně podal opět kvalitní výkon a hráči kteří hráli taky bojovali , ale ke konci chyběly některým ( Čechmánek , Pohl, Štefek ,) síly. Čekají nás další zápasy , ve kterých musíme uhrát body.

HC PALKOVICE --- ASTORIA 4 : 2 ( 1:2,1:0,2:0) 16.1. 99 ( 19,45 So )

Branky: Morys Martin
Ulčák Daniel
Pohl Radim
Bača Slavomír

Tento zápas byl velmi důležitý z hlediska bodové ztráty našeho týmu. Všichni podali velmi dobrý výkon , zvlášť v brance Michal Warzecha. Ten měl velmi kvalitní zákroky a podržel nás. Dvakrát se k němu přiklonilo štěstí v podobě tyče a břevna, ale to k tomu patří. Dobře zahrála také třetí pětka , kde Daniel Ulčák dál důležitý druhý vedoucí gól na 2:1. Soupeř potom šťastným gólem vyrovnal na 2:2, ale ve třetí třetině dal Radim Pohl gól na 3:2 a my zahráli poslední minuty velmi takticky a navíc v poslední vteřině protlačil puk do brány Slavomír Bača na 4:2. Výhra všechny povzbudila a tak bychom to měli v dalších zápasech zužitkovat.

KAČEŘI --- HC PALKOVICE 4 : 3 ( 2:1,1:0,1:2 ) 23.1. 99 ( 20,15 So )

Branky: Štefek Vladimír ( 2 )
Čechmánek Jaroslav

Tento zápas s prvním týmem naší skupiny pro nás nezačal dobře, proto že jsme dostali hned v úvodu dva slepené góly, které nás znervóznily.Už vlastní začátek utkání byl smolný, proto že Slavomír Bača přijel s brankářem pozdě a ostatní už byli velmi nervózni. Proto vlastně ty první dva góly. Zápas jsme však nevzdali , což bylo pozitivní, a bojovali dál. Dali jsme na 2:1a měli přesilovku 5 na 3, ale nevyužili jsme ji.Toto byl ten zlom. Soupeř zvýšil na 3:1 a 4:1 a zdálo se rozhodnuto. Závěrečný tlak a boj přinesl gól na  4:2 a dvě minuty před koncem na 4:3. Minutu před koncem jsme zkusili pover play, ale i když měl V. Štefek šanci nevyužili jsme ji. Soupeř hrál velmi sprostě, ale my bojovali až do konce. 

HC PALKOVICE --- HC MULTISYS 3 : 5 30.1. 99 ( 19,30 So )

Branky: Bača Slavomír
Oliva Rostislav
Pohl Radim

Zápas s posledním týmem pro nás začal nešťastně. Dostali jsme dvě nešťastné branky. Sice jsme snížili na 2:1, ale soupeř měl více ze hry, protože nás bylo pouze jedenáct a brankář. Během hry se zranil S. Bača a v deseti jsme na ně nestačili. Byl to boj,ale pro nás marný. Je to s podivem, když na zápas přijde pouze jedenáct hráčů. Přístup některých je na pováženou ( Muroň , Veselý, Morys, Kaňak, Janek. ) a našli by se i druzí,kteří jsou jako by nemocní a nebo mají jiné výmluvy. Tento zápas byl pro mě zklamáním v přístupu některých spoluhráčů. Byl to soupeř, který byl k poražení. Tato prohra a přístup nás asi odsoudila na poslední místo.

HC PALKOVICE -- HC AVANTI 7 : 6 (1:1,4:3,2:2 )

Branky: Štefek Vladimír ( 3 )
Čechmánek Jaroslav ( 2 )
Ulčák Daniel
Morys Martin

Velmi důležitý zápas s posledním týmem se pro nás nevyvíjel dobře. Vedli jsme sice 1:0,ale soupeř vyrovnal na 1:1. Náš nástup do druhé třetiny byl zdrcující. Během 12s. jsme vedli 2:1, ve 46s. to bylo 3:1a v 59s. už 4:1. Za minutu jsme dali tři góly a to je pro nás neskutečné. Zápas však nebyl vyhraný, proto že Michal Warzecha v brance nebyl nejjistější. Soupeř našimi chybami a nedisciplinovanou hrou dotáhl na 4:4. To byl pro nás šok, ze kterého jsme se však dostali dvěma góly a zvýšili na 6:4. Potom měl S. Bača vyloženou šanci rozhodnout, ale nedal a soupeř znovu dotáhl na 6:6. Deset vteřin před koncem jsme vyhráli vhazování v jejich pásmu a J. Čechmánek ranou od modré čáry dal rozhodující vítězný gól. Toto vítězství nás posunulo na třetí příčku ve skupině a máme dva body na posledního a bod na předposledního.

ASTORIA --- HC PALKOVICE 5 : 2 ( 7.3. 99 18.30 )

Branky : Kaluža M.
Pohl R.

Velmi důležitý zápas, proto že jsme se ocitli na posledním místě díky odehrání zápasů našich soupeřů. Avanti, náš soupeř v boji o poslední místo totiž porazil Kačery a remizoval s Multisysem a tím nás přeskočil o jeden bod. I když má všechny zápasy odehrány my musíme ve třech zápasech získat dva body. Tato zpráva nás před zápasem velmi znervóznila a my dobře rozehraný zápas prohráli. Utkání bylo nervózní z obou stran a navíc nefungovala časomíra, což nám nevyhovovalo a soupeř zdržoval a tím nás vlastně porazil. Zbraně neskládáme a bojujeme dál. Máme ještě dva zápasy.

HC PALKOVICE --- KAČEŘI 3 : 9 ( 12.3.99.20.45 )

Branky: Kaluža Miroslav
Štefek Vladimír
Čechmánek Jaroslav

Další existenční utkání, ve kterém jsme mohli pouze překvapit. První třetina byla ideální . Se soupeřem jsme drželi krok a měli něco ze hry. Ve druhé třetině jsme se však pustili trochu víc do útočení a soupeř nám z brejku dával góly. Bylo dost chyb v obraně a navíc naše bolest v proměňování vyložených šancí. ( Bača, Kaluža, Štefek, Čechmánek.) Navíc za stavu 2 : 2 M. Kaluža nedal trestné střílení, což nás trochu rozhodilo a soupeř toho využil. Pak však V. Štefek vyprovokoval nepříjemnou atmosféru na ledě a více než hře se věnoval soupeři a naši hru oslabil. Toto však nebylo poprvé, kdy jenom jezdil za soupeřem a provokoval ho k faulu. Tím však ztrácí koncentraci a znervózňuje všechny naše hráče.

MULTISYS --- HC PALKOVICE 2 : 7 ( 15.3.99 20.15 )

Branky: Čechmánek J. ( 2 )
Bača S. ( 2 )
Kaluža M.

Nejdůležitější utkání v HHL za naše působení v této soutěži. Poslední existenční utkání, které rozhodovalo o posledním místě v soutěži. Byly vyříkány problémy, které nás v minulých zápasech provázely a hlavně byla učiněna změna v sestavě. Do prvního útoku nastoupil R. Pohl , J. Čechmánek a S. Bača. Tato změna byla spásná, proto že tento útok dal čtyři góly a vlastně rozhodl nejdůležitější zápas našeho týmu v jeho historii. Tato spolupráce se jeví jako perspektivní a do příští sezóny by mohl tento útok rozhodovat více zápasů. Nejen tito tři, ale všichni hráči bojovali a na střídačce nebyly žádné rozbroje. Znovu poněkolikáté se ukázalo, že pokud se soustředíme na a ne na nadávky( V. Štefek ) tak zápasy vyhráváme.

 

HC

Multisys

HC

Avanti

HC

Palkovice

HC

Kačeři

HC

Astoria

 

Pořadí

 

Body

HC

Multisys

 

   8 : 3

   7 : 7

   5 : 3

   2 : 7

  4 : 6

10: 9

  3 : 5

  7 : 7

   3

   14

HC

Avanti

   3 : 8

   7 : 7

 

L

   5 : 4

   6 : 7

   2 : 7

   8 : 4

   2 : 8

   2 : 6

 

5

   11

HC

Palkovice

   3 : 5

   7 : 2

   4 : 5

   7 : 6

---

  3 : 4

  3 : 9

  4 : 2

  2 : 5

    4

12

HC

Kačeři

   6 : 4

  9 : 10

  7 : 2

  4 : 8

  4 : 3

  9 : 3

 

   3 : 6

   5 : 4

     

1

   18

HC

Astoria

   5 : 3

   7 : 7

   8 : 2

   6 : 2

  2 : 4

  5 : 2

   6 : 3

   4 : 5

 

   2

   14


Hodnocení základní části:

Toto byl poslední zápas v základní části, která se nyní rozdělí na dvě skupiny po pěti týmech. Zde se utkají týmy dvoukolově každý s každým. Náš tým obsadil osmou příčku, která odpovídá naší síle a umění.
Tato základní část ukázala naše nedostatky a potřeby, s kterými se musíme do závěrečných zápasů poprat. Na trénincích bude nutno zlepšovat především techniku s pukem a proměňování vyložených gólových šancí. Už nyní je třeba se však zamyslet se
nad dalšími posilami a s tím taky na financování dalšího ročníku HHL. Teď musíme všechny sily dát ve prospěch družstva, abychom neobsadili poslední potupné místo a využili body, které jsme v základní části tvrdě vybojovali.

Zápasy:

 HC PALKOVICE --- HC AVANTI 1 : 2

Branky : Šimek Břetislav

Tento zápas vůbec nevyšel a ukázal kde máme rezervy. Bylo nutno zlepšit především herní styl.

HC PALKOVICE --- HC KAĆEŔI 4 : 9

Branky : Morys Martin Pohl Radim
Čechmánek Jaroslav Štefek Vladimír

HC MULTISYS --- HC PALKOVICE 13 : 2

Branky : Morys Martin
Čechmánek Jaroslav

V tomto zápase byl poprvé v brance Pavel Volný , který si prožil křest s velkou trémou.

HC KLOKANI --- HC PALKOVICE 1 : 4

Branky : Mičulka Dalibor
Bača Slavomír 3 ( hatrik )

Velmi kvalitní zápas , který vynikal kvalitním bruslením a bráněním. V brance spolehlivý Michal Warzecha . Celý tým podal kolektivní výkon a přispěl k prvnímu vítězství.

18.10.1998 HC PALKOVICE --- HC PANTEŔI 3 : 2

Branky : Čechmánek Jaroslav Veselý Martin
Pohl Radim

Velice vyrovnaný zápas , kdy jsme hráli velmi dobře dozadu , bránili jsme střední pásmo a hráli obětavě. Nepřišli někteří klíčoví hráči ( Morys, Bača, Muroň) a přesto je to vynikající výsledek. Opět vynikající výkon podali Radim Pohl a Mirek Kaluža a v bráně Michal Warzecha.

31.10.1998 JAKL KARVINÁ --- HC PALKOVICE 10 : 3 (1:2,2:1,7:0) ( 19.30 hod.)

Branky : Pohl Radim
Štefek Vladimír ( 2 )

Soupeře jsme zaskočili hned v úvodu zápasu , kdy jsme vedli 2 : 0 . Soupeř potom přidal a dotáhnul na 2:2. Potom přidal na 3:2 , my kontrovali Vláďou Štefkem na 3:3 Takový byl stav po dvou třetinách. Do poslední třetiny jsme chtěli tento stav udržet, ale úvod nám nevyšel. Hned v prvních čtyřech minutách jsme dostali čtyři góly. To byla sprcha ,ze které jsme se nedostali a inkasovali další branky. Jednu nepochopitelně vlastní od Martina Veselého. Na smutnou poslední třetinu musímezapomenout , proto že nás čekají soupeři , které bychom měli porazit.

HC PALKOVICE --- ASTORIA 4 : 3 (3:1,0:2,1:0) 15.11.1998  ( 19.45 hod )

Branky : Štefek Vladimír ( 3 ) hatrik
Pohl Radim ( 1)

Byl to velice důležitý zápas s posledním týmem tabulky. Utkání bylo ze začátku dost nervózní , ale měli jsme malou herní převahu , kterou jsme korunovali hezkým prvním gólem Láďou Štefkem , kdy mu krásně nahrál Rosťa Oliva. Potom se náš tlak stupňoval a my dali další dvě branky. To nás uklidnilo a my polevili , čehož využil soupeř a dotáhnul na 3:2. My jsme kontrovali Radimem Pohlem na 4:2. V poslední třetině soupeř přitlačil ,dal na 4:3, ale náš tým bojovností výsledek udržel. Bylo to cenné vítězství , proto že jsme se odpoutali od posledního týmu o tři body. V tomto zápase se poprvé objevil na ledě Stáňa Kocián , který svým důrazem a rychlostí platil na soupeře a byl platnou posilou .

HC ŠENOV --- HC PALKOVICE 8 : 2 (2:0,0:2,6:0) 21.11.1998 ( 19.30 hod. )

Branky : Štefek Vladimír
Kocián Stanislav

Tento zápas byl důležitý z důvodu postupu do první pětky druhé ligy. Úvod zápasu vyšel jako normálně velmi dobře, proto že jsme vedli 2:0 , ale potom nastalo naše trápení. První gól jsme dostali po hrubce Přemka Mičulky , který nahrál protihráči přímo před bránu. Druhý gól po chybě Břeti Šimka nás nalomil psychicky . Tomu však předcházely nevyužité šance hlavně první pětky. Ta od Martina Moryse volala po gólu. Jak se říká nedáš dostaneš a my dostali dva laciné góly. Tento stav byl po druhé třetině pro některé hráče rozčarováním a nevydrželi psychicky. Navíc rozhodčí začali pískat velmi přísně a my dost vylučováni, což se projevilo na výsledku. K tomu je nutno přičíst dva osobní tresty , které za zbytečné mluvení dostali Čechmánek a Bača Slavomír.Navíc další vlastní gól od Přemka Mičulky byl klínem do psychiky Michala Warzechy.Tento zápas ukázal, že pokud nehrajeme kolektivně a všichni jako jeden potom nemáme nárok na dobrý výsledek.

HC BRUZOVICE --- HC PALKOVICE 11 : 2 5.12.1998 ( 19.30 hod. )
Branky : Kocián Stanislav
Bača Slavomír

Proti minulým zápasům nám nevyšel začátek. Hned v úvodních minutách jsme inkasovali tři góly a během šesti minut jsme prohrávali 4:0. I když byli dost dobří, přece jsme některé akce podcenili a taky Michal Warzecha nebyl při některých gólech bez chyby. Nastoupili jsme bez některých hráčů, kteří se účastnili pijáckého večírku ve firmě zvané Coca Cola. Vzhledem k síle soupeře nebyli tito hráči nepostradatelní, ale asi by výsledek nebyl dvojciferný. Znovu se objevily nedostatky v naší technice a hlavně přihrávka do jízdy a proměňování šancí je náš největší problém.


Úvod:

Do druhé sezóny HHL nastupuje náš tým s velikými změnami, které se týkají každého z nás. Už konce první sezóny ukázal, že změny jsou nutné, proto že, jestliže chceme v této sezóně uspět musí tyto změny přijít. První změna nastala ve financování týmu. Druhá v organizaci týmu. O všech těchto změnách měla rozhodnout porada na rekreační chatě na Soběšovicích. Přes povinou účast všech hráčů byla účast velmi malá, ale dostačující na vytvoření vnitřního řádu a pravidel týmu.  Vzhledem k tomu, že tým potřebuje zlepšit financování, bylo rozhodnuto o provedení registrace ministerstvu vnitra a finančním úřadě a tím taky ke změně názvu. Název AHC PALKOVICE byl změněn na HC PALKOVICE.  Díky registraci nyní bylo možno přijímat finanční dary a příspěvky na naší činnost a tím ulevit naším vlastním peněženkám. Dalším bodem bylo určit výbor hokejového oddílu. Ten byl navržen v tomto složení:

VEDOUCÍ : Mičulka Dalibor
TAJEMNÍK : Čechmánek Jaroslav
POKLADNÍK : Wiej Vladimír
ŮČETNÍ Ondračka Marek
KRONIKÁŘ Olivová Erika

Na první schůzce v Havířově byla vyhodnocena minulá sezóna a přednesena pravidla sezóny II. Byl zvýšen účastnický poplatek na 20 000 Kč a zpřísněna pravidla ve financích. Všechny tyto poznatky byly předneseny na naší poradě na Soběšovicích. Bylo rozhodnuto, že každý člen týmu, pokud chce hrát, zaplatí 1 000 Kč. Dalším důležitým bodem bylo určení placení členských příspěvků a to za každý měsíc 100 Kč. Tyto peníze jsou určeny na výdaje, které se týkají celého týmu, jako jsou tréninky a finanční záležitosti HHL. Celá porada proběhla v poklidu, i když ti co se nedostavili byli velmi kritizováni za neúčast a nesoudržnost s týmem.  Další a závěrečná porada byla určena na 15. května do schůzovní restaurace „ Pod Habešem“. Zde měly být rozdány termíny zápasů HHL a určena soupiska týmu. Závěrečná valná hromada dne 15. května proběhla v bouřlivém, ale férovém duchu. Byla určena soupiska a dohodnuty poslední pokyny pro zahájení HHL.

Soupiska:

BRÁNKÁŘI :

WARZECHA Michal 
VOLNÝ Pavel 

HRÁČI :

BAĆA Radim 1 
BAČA Slavomír 22 ( zástupce kapitána ) 
ČECHMÁNEK Jaroslav 21 ( kapitán ) 
ELIÁŠ Petr 12 
FUCIMAN Marcel 29 
JANEK Jaroslav 55 
KALUŽA Miroslav 18
KAŇÁK Martin 7 
KARP Ladislav 72
MIĆULKA Dalibor 88 
MIĆULKA Přemysl 25 
MORYS Martin 17 
MUROŃ Tomáš 66
OLIVA Rostislav 11 
POHL Radim 19 
ŚIMEK Břetislav 33 
SITTA Jaromír 36 
ŚTEFEK Vladimír 35 
ULĆÁK Daniel 99
VESELÝ Martin 68 
WIEJ Vladimír 14